Explicit Language Viewer Discretion Advised!

THE ART BELOW CONTENTS ADULT LANGUAGE AND EXPLICIT IMAGES. PLEASE, WE RECOMEND NOT TO SEE IF YOU'RE A CHILD OR A PERSON WITH HIGH MORALS.

lunes, 13 de septiembre de 2010

La Barbie transexual a la Universitat d’Alacant

Una exposició mostra les nines nues amb mugrons i òrgans genitals masculins realitzada a partir dels treballs de Manuel Velandia.

A "Invisibles: Naturaleses transgressores", organitzada per l'associació DecideT de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals a la Universitat d'Alacant, el fotògraf Manuel Antonio Velandia utilitza la clàssica Barbie rossa i una altra de trets mestissos, acompanyades d'un Kent envoltat de plomes, per cridar l'atenció sobre la discriminació que pateixen els transsexuals.

La popular nina Barbie, que encarna un dels ideals de bellesa, s'ha descobert transsexual en una provocadora exposició fotogràfica que pretén contribuir a la visibilitat del col·lectiu "trans". 
En un altre apartat de la mostra apareixen elements de la natura que no tenen sexualitat en si mateixes, encara que a la mirada de l'espectador evoquen òrgans genitals masculins o femenins.

"Cossos desgenitalizados i irreals" 
"La idea és reflectir la contradicció que suposa que en la natura puguem intuir elements sexuals mentre que en altres articles on els hauria d'haver, es tendeixin a eliminar, ha explicat Velandia. L'exposició, que compta també amb dues instal·lacions obra d'Andrea Cano, inaugurada a la sala Miguel Hernández de la Ciutat de la Universitat d'Alacant,

El fotògraf considera que des de l'edat infantil s’hauria d'aprendre que les persones tenen el seu sexe i que en una part de la societat "hi ha una conjunció del masculí i el femení".

Les imatges ens mostren els mítics Barbie i Kent en la seua versió transexual. Una aposta transgressora per a denunciar la invisibilitat del col·lectiu i apostar per la diversitat.

L’ exposició presenta dues mirades sobre una mateixa realitat, composicions en els quals en alguns moments es pot intuir cert contingut sexual i altres en els quals hi apareix de manera explícita. Una metàfora per als artistes del que esdevé al llarg de la història personal de les persones transexuals. S'emmarca en els actes relacionats amb la declaració del 2010 com l’any de la visibilitat "trans" per part de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals.


No hay comentarios:

Publicar un comentario